IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ел Ериан: Реализацията на споразумението за Кипър е „доста предизвикателна“

Новият спасителен пакет е по-добър технически резултат от първоначално обявения, но не е ясно как ще се подобрят перспективите за ръст и заетост

13:20 | 26.03.13 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Ел Ериан: Реализацията на споразумението за Кипър е „доста предизвикателна“
Последна актуализация: 06:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
pecan
преди 11 години
често хората се питат защо реакцията в Кипър беше такава.Всеки един от нас е чувал за пари изнесени в Кипър като офшорна зона и за предприятия закупени от офшорни фирми с седалище в Кипър.Същото е и в Русия.Руските пари са излезли от Русия и после са се върнали там под формата на офшорен капитал.Зад тези фирми които са кредитополучатели от кипърските банки стоят същите лица които са вложители в тези банки.Да не роним много сълзи защото те са си взели парите.Разбира се за съжаление ще има и някой друг изгорял.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
studioaa
преди 11 години
Ако посмеят да приложат нещо такова към банковата система на някоя голяма европейска икономика като Италия или Испания евро-недоразумението, което не знам защо е наричано валута, ще отиде директно на бунището на историята. В досегашната история на цивилизацията много велики държавници са опитвали да постоят държава, в която няма бедни и богати и всички без изключение са се провалили. Нито Меркел нито Барозу, нито Ромпой или останалите "политици" имат потенциала и възможностите да нарушат хилядолетната традиция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 7
albobo76
преди 11 години
Аз продължавам да твърдя, че МВФ и ЕС правят голяма грешка, като посягат на парите на КГБ. Отмъщението ще бъде жестоко, дори и да се позабави малко.Иначе гражданите пак ще платят сметката. Както холандския финансов министър каза, това е само началото. Същата схема ще бъде приложена във всички PIIGS.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 0
Боян
преди 11 години
Финансовите измамници като изказалия се направо им настръхват косите, че ще накарат някой банка, нейните акционери и клиенти да понесат някакви загуби, въпреки некадърното инвестиране, това от няколко десетки години не се е случвало, винаги досега са плащали всички данъкоплатци, но не и банките. Да очакваме техния отговор те няма да се дадът така лесно, те са свикнали печалбата да е за тях, а загубите за гражданите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още